Vakantie op Curacao

Bel ons / Call Us:
00-5999-868-2169

Reisinformatie

Curaçao is een ontspannen plek en is helemaal aangepast aan de reiswensen van nu. We zijn trots op ons internationale vliegveld en twee aanlegplaatsen voor cruiseschepen. Maak gebruik van de handige reisinformatie voor Curaçao.

Ontsnap naar de verborgen schat van de Cariben. En laat u verleiden door Curaçao met haar hagelwitte stranden, adembenemende duiklocaties, spannende outdooravonturen en dynamische Afrikaans-Caribische cultuur. Gebruik de reisinformatie van Curaçao en boek een fantastische reis!

Reisinformatie

Toeristen met een geldig paspoort mogen Curacao bezoeken zonder dat zij een schriftelijke toestemming nodig hebben. Toeristen mogen op de eilanden verblijven voor een periode van 14 tot 30 dagen.

Echter, sommige nationaliteiten (Colombiaans, Cubaans, Haïtiaans, Peruaans) moeten een toeristenvisum kunnen tonen. Dit is het officiële beleid en onderdeel van de Toelatingsvoorwaarden van Curacao. Het visum moet ten minste een maand van tevoren aangevraagd worden bij de Nederlandse Ambassade in uw land. Bezoekers uit de Verenigde Staten hebben een paspoort nodig om weer te kunnen terugkeren naar de USA.

Toeristen dienen in het bezit te zijn van:

Geldig paspoort
Een retourticket
Genoeg financiën voor uw verblijf
De benodigde documenten om terug naar uw eigen of naar een ander land te gaan.

Curacao heft twee afmeerplaatsen voor cruiseschepen. De megaschepen kunnen aan wal steken bij de Mega Pier en de kleinere kunnen daarvoor de cruiseterminals in de haven gebruiken. Alle cruiseterminals zijn verbonden met de belangrijkste winkelgebieden en zakencentra.
Alle zeehavens van Curaçao zijn natuurlijke, beschutte havens die een veilige, snelle, efficiënte en betrouwbare afhandeling van schepen en lading garanderen.

Curaçao heeft een moderne luchthaven met alle voorzieningen voor internationale vluchten én privévliegtuigen. De landingsbaan van Curaçao International Airport is de langste van het Caribische gebied: 3.410 meter, bij een breedte van 60 meter. Daarmee is de baan geschikt voor de grootste passagiersvliegtuigen.

Er vliegen verschillende maatschappijen rechtstreeks op Curaçao en er zijn verbindingen naar alle delen van de wereld. Zo zijn er vanuit Curaçao dagelijks twee vluchten naar de Verenigde Staten en ook van en naar Venezuela en Nederland zijn er elke dag vluchten.

Andere bestemmingen vanuit Curaçao zijn onder andere: Suriname, Colombia, Porto Rico, Jamaica, Trinidad & Tobago en St. Domingo, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

Voor vluchten naar internationale bestemmingen geldt dat er een luchthaven vertrek belasting betaald dient te worden van US $ 32,- (Nafl. 57,60) Voor binnenlandse vluchten is deze belasting US $ 8,- (Nafl. 14,50). Binnenlandse bestemmingen zijn St. Maarten en Bonaire. Kinderen onder de 2 jaar zijn vrijgesteld van betaling.

De luchthaven vertrek belasting is al in de ticketprijs opgenomen voor passagiers die reizen met:

American Airlines
Continental Airlines
KLM
Martin Air
Arkefly
Deze passagiers hoeven niet apart nog eens de belasting te betalen

Doorgaans levert het invoeren van artikelen voor persoonlijk gebruik en geschenken geen problemen op. Medicijnen, vooral wanneer ze verdovende middelen bevatten, dienen van een duidelijk etiket te zijn voorzien. In tegenstelling tot Nederland is het bezit van zelfs de kleinste hoeveelheid marihuana of andere drugs een ernstig strafbaar feit.

Indien u reist met kostbare sieraden is het aan te bevelen een bewijs (aankoopbon, verzekeringsbewijs, o.i.d.) mee te nemen: het bewijst dat u voor aankomst al in bezit was van het artikel. Wij raden u tevens aan om in het buitenland vervaardigde kostbaarheden, zoals camera’s en horloges, bij de douane in eigen land te laten registreren voor vertrek.

Naast goederen voor eigen gebruik, is het personen van 18 jaar of ouder toegestaan 1 fles sterke drank, 200 sigaretten, 50 sigaren en 250 gram tabak in te voeren. Wanneer u deze hoeveelheid overschrijdt, zult u invoerrechten moeten betalen. Indien u het land wilt binnen reizen met meer dan $10.000 in contanten, dient u dit bij de douane aan te geven.

Curaçao biedt algemene service aan op het internationale vliegveld.

Bezoekers die aankomen op het eiland met privéjets zijn meer dan welkom.

Bent u in het bezit van een boot of een jacht? En vindt u het leuk om de Cariben te verkennen? Dan is Curaçao de perfecte bestemming. Onze dockingstations zijn bekend in het Caribische gebied. Er is een grote selectie aanmeerhavens, ankerplaatsen en botenhellingen. De meeste mensen spreken Engels, Spaans of Nederlands, dus u kunt makkelijk geholpen worden als u met een probleem zit. Wat helemaal prettig is, is dat de botenmarkt zeer competitief is waardoor u goede prijsafspraken kunt maken.

Op Curaçao is het natuurlijk altijd lekker weer, omdat we onder het orkaangebied zitten is het water in de zomer altijd veilig. Er waait altijd een oostelijke passaatwind gedurende de winter. Curaçao heeft prachtig aangelegde tuinen, heldere kustwateren, en schitterende zandstranden. Ontdek zelf het best bewaarde geheim van de Cariben.

Contact

Gastvrouw:
Marianne de Nijs
Adres:
Rondeweg 26-28
Julianadorp, Curacao
E-mail:
marianne@kasdiala.com
Telefoon:
00-5999-8682169
Mobiel:
00-5999-5271434